Περιπατητική έκθεση φωτογραφίας στη Βεΐκου..(Κουκάκι)

 

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου σας προ(σ)καλούμε να ανεβοκατεβείτε την Βεΐκου, για να δείτε την ομαδική έκθεση φωτογραφίας (και δρόμου).
Από την αρχή του δρόμου, στο νούμερο 4 και απέναντι στο 9 (εκεί που είναι το Ψιτ! καλέ!), και μετά μια μονά μια ζυγά σε διάφορα σημεία της Βεΐκου, μέχρι και το Τintinnabulum, στο νούμερο 80, φωτογράφοι (και καλλιτέχνες) θα εκθέτουν την δουλειά τους για να δώσουν χρώμα και ζωή έστω για μία ημέρα σε ξενοίκιαστα καταστήματα, εγκαταλελειμμένα κτίρια, άδειους τοίχους και ξεχασμένες κολώνες της Βεΐκου!
Και μη σας τρομάζει ο καιρός: τα σημεία της έκθεσης είναι προστατευμένα απ’τη βροχή.
Υ.Γ.1.από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 6 το απόγευμα επειδή η έκθεση είναι υπαίθρια και μας είναι αναγκαίος ο ήλιος..μετά απλά παρτάρουμε!
Υ.Γ.2.στο Ψίτ και στο Τintinnabulum όλο και κάτι θα σας «τρατάρουμε» για να πάρετε δύναμη για τη βόλτα ή να ξεκουραστείτε από αυτή..
Υ.Γ.3.θα έχουμε και μεγάάάλη κλήρωση με πρωτότυπες φωτογραφίες από τους συμμετέχοντες!!

για να δείτε το event στο facebook {και να κάνετε attend} πατάτε εδώ!

Συμμετέχουν οι:
Άννα Γιαρμενίτη
Αθηνά Δρακοπούλου
Μυρτώ
Σάντυ Σιέμπου
Κατερίνα Σταμάτη
Παύλος Σταμάτης
Δημήτρης Τζορμπατζάκης
Χρήστος Τόλης
Χάρης Φάρρος
Kikiller
Χρήστος Μοβίδης
και οι νικητές του καλοκαιρινού φωτογραφικού διαγωνισμού:
Βάσω Αγγελακοπούλου
Ειρήνη και Κωνσταντίνος
Στέφανος Παπαχρήστου
Αλεξάνδρα Σερμπή

 

On Saturday November 2 we invite/dare you to walk up and down Veikou st. to see the group exhibition of photography we’ll be hosting there.
From the beginning of the street on number 4 and just across it number 9 (where Psit jewellery is) keep going, on both sides of the street, until number 80 (where Tintinnabulum is) photographers and other artists will be exhibiting their work, giving new life and color, even for one day, to empty shops, poster-ridden walls and other such places on the street. And don’t worry about the weather: the exhibition is on covered spots of the street.
P.S.1 from 12 at noon until 6 in the evening only because the event is outdoors and the light of day necessary
P.S.2 at Psit! (Veikou 9) and at Tintinnabulum (Veikou 80) we’ll be offering refreshments so you’re fresh to walk!
P.S.3 We’ll have a big draw with original photos from the participants as presents!

to attend facebook event click here!

List of participants:
Anna Giarmeniti
Athena Drakopoulou
Myrto
Sandy Siebou
Katerina Stamati
Pavlos Stamatis
Dimitris Tzorbatzakis
Christos Tolis
Charis Farros
Kikiller
Christos Movidis
and the winners of our previous event’s photo compertition:
Vaso Agelakopoulou
Irini and Kostadinos
Stefanos Papachristou
Alexandra Serbi

 

“It’s all, oh so souvenir to me”

Πως θα ήταν η Ελλάδα αν ήταν ένα σουβενίρ;

60 και πλέον Έλληνες σχεδιαστές επιδιώκουν να δώσουν τη δική τους ερμηνεία, δημιουργώντας αντικείμενα που επαναπροσδιορίζουν το σχεδιασμό
και τις έννοιες γύρω από τα ελληνικά σουβενίρ, προβάλλοντας, παράλληλα,
τις νέες τάσεις του σύγχρονου design.

“It’s all, oh so souvenir to me”

FINAL POSTER_en2

Αντικείμενα με ποικίλες χρηστικές αξίες και ιδιότητες που,
ενώ πηγάζουν από πολλά και διαφορετικά θέματα,
στο επίκεντρό τους έχουν την ίδια την Ελλάδα.

Μια Ελλάδα σύγχρονη, ιδιόμορφη, εφευρετική. Με Ζωή και Ψυχή. Γεμάτη χιούμορ, αναμνήσεις, εμπειρίες, συναισθήματα. Που άλλοτε πηγάζει από την ιστορία και τον πολιτισμό της και άλλοτε από την καθημερινότητα της.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το ηλιακό σουβενίρ του Κώστα Μπίσσα, ένα δερμάτινο περιβραχιόνιο που καλύπτει μέρος του χεριού, ώστε ο ήλιος, ένα δυνατό ελληνικό χαρακτηριστικό, να μπορέσει να χαράξει ένα προσωρινό τατουάζ σε εκείνον που το χρησιμοποιεί. Όπως επίσης και το αντικείμενο αναμνήσεων του Δημοσθένη Σερκετζή το οποίο για να πάρει την τελική του μορφή πρέπει να προστεθεί η προσωπική εμπειρία του αγοραστή. Αλλά και το Athēnai (Fragments) – the center, τα σουβέρ από τσιμεντοκονίαμα που φέρουν τον ανάγλυφο χάρτη του κέντρου της Αθήνας από τους AFuturePerfect, μετατρέποντας το σε τρισδιάστατο αντικείμενο καθημερινής χρήσης.

Προτάσεις, δηλαδή, που συνδυάζουν τη χρηστικότητα με την καινοτομία, το εννοιολογικό design με την ποιότητα και δημιουργούν ένα σουβενίρ που είτε έχει ελληνικό χαρακτήρα, είτε προέρχεται από ένα καθαρά ελληνικό υλικό ή ακόμα και εσωκλείει έννοιες γύρω από αυτό που αποκαλούμε «ελληνικό”. Ένα σουβενίρ, δηλαδή, που θα επέλεγαν πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι οι δημιουργοί να αγοράσουν για ένα φίλο που ζει στο εξωτερικό ή και στην Ελλάδα.

FINAL POSTER_el2

Το αποτέλεσμα παρουσιάζει το Occhi Concept Store στον πολυχώρο της Matalou at home στον πεζόδρομο στην Ηπίτου 5 και Βουλής κοντά στην πλατεία Συντάγματος.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 20.00.

Με ένα live painting art performance από τον Blemobill ο οποίος θα ζωγραφίζει ζωντανά κάρτες σε φωτογραφικό χαρτί οι οποίες θα απεικονίζουν αρχαίους Αθηναίους, αρχαίους Θεούς και γενικότερα αρχαιοελληνικά θέματα, παίρνοντας έμπνευση από τους σύγχρονους Αθηναίους που θα επισκεφθούν την έκθεση, συνδέοντας έτσι την ενέργεια του παρελθόντος με το σήμερα!

Στα decks θα βρίσκεται ο Dj Σεραφείμ Τσοτσόνης από το JoinRadio (www.joinradio.gr), ενώ το μπαρ αναλαμβάνει ο Ζαχαρίας Γιαννέλος από το Μακάλο (Νίκης 23) ο οποίος θα ετοιμάσει τα μοναδικά του καλοκαιρινά κοκτέιλ.

Η έκθεση «It’s all, oh so souvenir to me», έχει ως στόχο της να δημιουργήσουμε μια on-going έκθεση η οποία θα μεταβάλλεται, θα εμπλουτίζεται και θα αλλάζει είτε με την προσθήκη και άλλων, νέων αντικειμένων ή με την προσθήκη νέων σχεδιαστών. Μια έκθεση η οποία θα μπορεί επίσης, όποτε και αν χρειάζεται, να παρουσιάζεται σε πολλά διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα.

Στην έκθεση συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

A Future Perfect, B612, Costas Bissas, Blemobill, Bomba Design, Busy Bee, CT Lights, Aggela Chrissaiti from ac design, Dig Athens, DEDE DextrousDesign, Dr. Orange, Euangelia, Jazzt Design, Lina Karanikolaou, Koukoutsi, la.trap-psarokokalo + lila ruby king, Sophia Lambropoulou, Ioannis Mamoutzis, Mirella Manta, Matalou at home, Meet the Cat, OM in a box, Occhi Concept Store, Yannis Panagopoulos, Liana Papalexi, Paris Parissis, Pasta – Flora, PloosDesign, Πριγκιπώ, Rdesign by Ritsa Anastasiadou, Katerina Rostou, Ioannis Samelis, Dimosthenis Serketzis, Georgina Skalidi, Skevi Afantiti + 242, Kallirroy Spyridonos, Takis Spyropoulos, THEIA, Trouve mon Βouton + which cat?, Angeliki Tsotsoni, Dimitra & Sofia Vamiali, Christos Vlioras, Minos Zafiropoulos, και άλλοι.

Από τις 4 Ιουλίου 2013 @ 20.00
στον πολυχώρο
Matalou at home
Ηπίτου 5 & Βουλής
Μ.: Σύνταγμα

Ωράριο Λειτουργίας
Τρ., Πεμ., Παρ.: 12.00 – 21.00
Τετ. & Σαβ.: 12.00 – 16.00
Κυρ.: 19.00 – 21.00 (μόνο για τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο)
Δευ.: κλειστά

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2013

Για περισσότερες πληροφορίες: Άννα Πολυδώρου / www.occhi.biz / info@occhi.biz / occhistore@gmail.com / 6942014975 / 210.3423530

post card_en_b opsi

Opening & Sotiris Georgiou premiere screening s/s 13′

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου σας καλωσορίζουμε στο νέο χώρο του Candy Pop-up Store στην οδό Πετράκη 30, στο κέντρο της Αθήνας, με ρούχα, αξεσουάρ και κοσμήματα.
Στο opening του Candy Pop-up Store θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, με αφορμή τη συνεργασία με τον σχεδιαστή SOTIRI GEORGIOU, video της συλλογής του S/S 13′ με τίτλο “THE ORNAMENTS OF THE AFTERPARTY” σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Προδρομίδη και μουσική επιμέλεια των Amateurboyz.

Νέοι ‘Ελληνες σχεδιαστές ενώνουν τις δυνάμεις τους και διαθέτουν τις συλλογές τους στο Candy Pop-up Store σε προσιτές τιμές. Label που αγαπάμε όπως – SOTIRIS GEORGIOU – DIG ATHENS – ΣΟΜΦ – TAG – NIDOLIDEDA – LORA&ELEN – AVGO – SOPHIA KOUTSOYKOU – SANKTOLEONO – Rustico Greco – SERENA GALDO – NEFELIA – Olga Kostaki – Candy Bags.

Την Τετάρτη 12 Ιούνιου, make-up artists από τον χώρο της μόδας σε περιμένουν στο Candy Pop-up Store για free make-up και η Ιωάννα Χαλμούκη (Pasta-Flora) φτιάχνει για εμάς τα πιο ωραία γλυκά της πόλης. Candy Pop-up store for boys & girls…don’t miss our opening day!

Opening Τετάρτη 12 Ιουνίου
18:00 – 23:00 welcome drinks & sweets by Pasta Flora,free make up
20:00 – 23:00 music by Miss Linenwood
21:00 screening of “THE ORNAMENTS OF THE AFTERPARTY”

After party at Cantina Social

Powered by Red Bull
Sponsored by Lakiotis S.A.

Candy Pop-up Store
Πετράκη 30, Αθήνα
Επικοινωνία:
m: CandyPopUpStore@gmail.com
t: 6948/520811
Fb: Candy Pop-up Store

965889_610851552260980_1887951744_o

Όταν η πόλη φοράει τα t-shirts της ! Νέο Κατάστημα + Nέα Σχέδια

Πριν 8 χρόνια, σ’ ένα μικρό χώρο στην οδό Ερεσσού άνοιξε ένα κατάστημα αφιερωμένο στο πιο αγαπημένο ρούχο όλων μας, τα t-shirts. To koukoutsi, που λίγο αργότερα έκανε στάση στην Εμμανουήλ Μπενάκη, και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται χαμηλά στη Σκουφά, απέκτησε έναν ολοκαίνουριο νέο χώρο στην Κηφισιά.
Τώρα, τα πιο we love greek design t-shirts, και όχι μόνο, τα βρίσκουμε σε δύο spots στην Αθήνα. Στο κλασικό πέρασμα από το Κολωνάκι στα Εξάρχεια και σ’ έναν πεζόδρομο με αστικό αέρα στο κέντρο της Κηφισιάς.
Σχέδια που άφησαν εποχή και κυκλοφόρησαν στους δρόμους της Αθήνας, όπως το Χίλτον, το Φιξ και τα κτίρια του Βαλσαμάκη – από τη σειρά με τα αρχιτεκτονικά – συναντούν νέα σχέδια όπως το Rex και τα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας. Γιατί τα κτίρια της πόλης εκτός από ιστορία έχουν και ζωή και ρόλο στους αγαπημένους μας αστικούς μύθους.
Το “Ich bin ein Athener ♥ Athens needs love” που τα τελευταία χρόνια γράφει τη δική του ιστορία για τους urban lovers συναντά t-shirts της μετά κρίσης εποχής, όπως το “greek statistics” και το “eat more feta to reduce greek debt”.
Βέσπες, πικάπ, ποδήλατα, οι ταράτσες της Αθήνας, τα γράμματα της αλφαβήτου και πολλά άλλα σχέδια που κρύβουν πάντα ένα μήνυμα πίσω από τις γραμμές τους, έχουν δημιουργήσει εικόνες και έχουν δώσει χρώμα στην καθημερινότητα όλων μας.
Στο koukoutsi, εκτός από το house label, κυκλοφορούν γνωστά t-shirts που έχουν διακριθεί σε διεθνείς γραφιστικούς διαγωνισμούς και άλλα «έξυπνα» μπλουζάκια. Το koukoutsi εξάλλου αγαπά ιδιαίτερα τους Έλληνες δημιουργούς κι έτσι φιλοξενεί χειροποίητα αξεσουάρ και κοσμήματα made in Greece και δίνει προτεραιότητα στον ελληνικό σχεδιασμό.
New Shop: Δροσίνη 9 Κηφισιά
Finest design for men, women and kids!

New Designers Behind the Scenes

 

Poster_FreeTour_2_F

Νέοι δημιουργοί στο κέντρο της Αθήνας!

Mετά την επιτυχία της πρώτης βόλτας σε χώρους νέων δημιουργών, η συνεργασία Alternative Tours of Athens και βy local Athens σας παρουσιάζει ακόμα μια βόλτα, αυτή τη φορά  σε Εξάρχεια-Κολωνάκι ! 
Ελάτε να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε νέους καλλιτέχνες, ενδιαφέροντα μαγαζιά και εργαστήρια με μοναδικά χειροποίητα αντικείμενα.
Κόστος: Δωρεάν
Ημερομηνία: Σάββατο, 6 Απριλίου
Έναρξη: 3μμ.
Σημείο Συνάντησης: Μετρό Ομόνοια – Έξοδος: Σταδίου
Περιορισμένος αριθμός θέσεων! 
Πληροφορίες – Κρατήσεις:  info@bylocalathens.com
3rd FREE TOUR – New Designers – Exarcheia-Kolonaki
ATA are happy to invite you to their third free tour in Athens. Once again in collaboration with the ‘by Locals’ team we go on a walk through some of the freshest studios and workshops! This time in the Exarxeia-Kolonaki neighborhood. Come see where handicrafts and design items are produced, meet and talk to the owners themselves!

English language is welcome: don’t forget to book!

Cost: Free
When: Saturday 6 April 2013
Start: 3pm
Meeting Point: Omonoia Metro Station – Stadiou Exit
There will be a limit in the number of participants for this tour!
Let us know you are coming with an email at info@bylocalathens.com